יום ראשון, 28 בפברואר 2016

סירות של חצילים וטחינה ביתית, טעים, טעים, ועוד פעם טעים...


מבקריי בלוג מקסימים שלי,
כמה כייף להפגש....
תרשו לי לערוך לכם היכרות עם השחקן החדש שכיכב אצלנו על שולחן השבת בארוחת השישי...
אז ככה חברים, אשתף אתכם במתכון מוצלח לחציל קלוי בתנור ובמתכון לטחינה נפלאה מבית בארכה,טחינה שעשויה משומשום מלא, שהוזלפה מעליו...
לידיעה כללית השומשום המלא של 'בארכה' מגיע ממחוז חומרה שבאתיופיה, בית הגידול של זן השומשום המובחר ביותר בעולם, האדמות באיזורי גידול אלו עשירות בריכוזי מינרלים, מגנזיום וברזל, ולכן השומשום המלא המגיע מאדמות אלו בעל איכויות תזונתיות גבוהות במיוחד.


הטחינה משומשום מלא של בארכה עשירה בפי 6 סידן מטחינה גולמית בארכה 100% שומשום,השומרת על המסורת והטעם של השומשום, בשילוב תהליך חדש ואיכותי המאפשר שמירה על ערכים תזונתיים גבוהים של גרעיני השומשום, יותרסידן, ברזל, מגנזיום, אבץ סיבים תזונתיים ובעלת מרקם מעודן.
טוב תקשיבו חברים, הסלט החדש שהונח על שולחן השישי, גרף המון מחמאות ונטרף, עוד לפני שהספקתי לטעום ממנו...
לכן כעת אשמח לשתף אתכם במתכון ובתמונות המפרטות ,שלב אחרי שלב את הכנתו, של הטחינה הביתית וסירות החציל הנפלאים!!!


ממליצה לכם עליהם באהבה ומשתפת  אתכם בשמחה !!!

בהצלחה !!!!


מצרכים לטחינה:
















3/4 כוס טחינה גולמית של בארכה משומשום מלא
2 שיני שום קצוצות 
חופן כוסברה קצוצה
קורט מלח
1/4 כוס לימונית/חצי לימון סחוט
כוס מיים


אופן ההכנה:
















תחילה נבזוק טחינה לקערית
















מעליה נבזוק את הלימונית
















נוסיף את השום הקצוץ














נוסיף את המלח והמיים 













ונערבב היטב





















וכמובן נוסיף את הכוסברה הקצוצה ונערבב היטב.


מצרכים לחציל הקלוי:


  













חציל בינוני 
חצי כוס שמן זית 
(אני השתמשתי בשמן זית "כורסי" של בית הבד של הגולן) 
קורט מלח
  קורט פלפל



אופן ההכנה של החציל:

















נחצה חציל בינוני לאורכו




















נחרוץ בו חריצים שתי וערב














נזליף את שמן הזית













נוסיף את המלח והפלפל







ונכניס לתנור למשך 40-30 דק' בחום של 200 מעלות















כך הם יוצאים מהתנור שזופים וטעימים...
















על החצילים הנפלאים נזליף טחינה ביתית וטעימה 













והרי לכם התוצאה, סירות של חציל קלוי ברוטב טחינה...

יאמי,טעים טעים ועוד פעם טעים!!!

מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!


רשומות פופולריות

Google+ Badge