יום רביעי, 30 בדצמבר 2015

אורז בן גוריון מתכון פשוט וקל להכנה, המתכון המצולם כבר כאן ....

בס"ד




צהריים טובים חברים שלי מבקריי בלוג יקרים,

החלטתי היום להכין לילדים ארוחת צהריים שתהיה מורכבת

מפתיתי אורז הנקראים גם אורז בן גוריון.

לידיעה כללית !!!

השם אורז בן גוריון ניתן לפתיתים ,שהומצאו בתקופת הצנע והם בעצם

גרגיריי פסטה אפויים ונחשבים לאחת התרומות הקולינריות המקוריות

היחידות של ישראל לעולם.

הפתיתים דומים במיוחד למאכל הלבנוני מאפטול, למאכל האיטלקי אורזו,

ולמאכל הסרדיני פרגולה.

הפתיתים הומצאו בתקופת הצנע, כאשר היה מחסור באורז, על מנת לספק

את צרכי העולים מארצות המזרח, שתזונתם התבססה במידה רבה על אורז

וקוסקוס.

דוד בן-גוריון ביקש מאויגן פרופר שהיה ממייסדי חברת אסם,



לייצר תחליף מבוסס חיטה לאורז ,משום כך זכה המוצר

לכינוי "אורז בן-גוריון"‏.‏‏



בעוד שבישראל הפתיתים נחשבים למזון עממי, הנאכל כיום

בעיקר על ידי ילדים, בעולם הפתיתים משולבים לעתים בארוחות גורמה.

זהו הסיפור של אורז בן גוריון וזו הייתה רק ההקדמה למתכון המוצלח ,

שקיבלתי מחברתי המקסימה הילה רז, המתכון ממש פשוט

וקל להכנה וגם מהיר, בתוך כ-5 דק' הפתיתים מוכנים

ובאותה המהירות גם נטרפים.

ולכן לכם אני ממליצה באהבה ואתכם משתפת בשמחה !!!




לנוחיותכם מצורף כאן המתכון והתמונות המפרטות ,

שלב אחרי שלב את הכנתו.



בהצלחה !!!!




מצרכים ל-3-2 סועדים:



2 כוסות פתיתי אורז של אוסם

2 כפות שמן

1/3 כפית פפריקה מתוקה בשמן

1/3 כפית כורכום

1/2 כף אבקת מרק פיטריות של קנור

כף אבקת מרק אסם

2 כוסות מיים רותחים




אופן ההכנה :



תחילה יש לחמם את השמן בסיר





ואז להוסיף את הפתיתים והתבלינים ולטגן מעט


להוסיף את 2 כוסות המיים הרותחים,


לערבב את הפתיתים ומייד לכבות את האש 




להשאיר מכוסה ולתת להם להתבשל מעצמם כשאש כבוייה




והרי לכם התוצאה אורז בן גוריון שיוצא ממש אחד, אחד.

הסיר חוסל אחרי שענבי שלי חיסלה אותו ולא הפסיקה לפזר 

תשבחות ולומר כמה טעים ,לבריאות שיהיה לה ...

מאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!

רשומות פופולריות

Google+ Badge