יום שני, 21 בדצמבר 2015

מגולגלות, מושלגות ומה זה טעימות !!! תנסו מבטיחה שתהנו!!!

בס"ד



חברים תדעו שממש כייף שבאתם...


הפעם אבחר לשתף אתכם במתכון נפלא לרולדות תמרים שמצאתי באתר נפלא שנקרא יאמיז.


כמו שכבר סיפרתי לכם בעבר, תמיד חששתי מאפיית עוגיות, מאחר ובתחילת דרכי כאישה נשואה


ובפעם הראשונה והיחידה שניסיתי לאפות, נחלתי אכזבה גדולה.


כאשר אפיתי את העוגיות הראשונות, בזמן האפייה פשוט הפכו לפלטות שטוחות.


לכן החלטתי שאני מוותרת ויותר לא מנסה, נקודה.


אך מנגד, יש לציין שבאפיית עוגות הייתה לי הצלחה גדולה, לכן המשכתי באפיית עוגות אך


על אפיית עוגיות וויתרתי והיום, לאחר 20 שנה ועם הניסיון שצברתי עם השנים בעבודה עם


בצקים במרקמים שונים, התגברתי על חששותיי והצלחתי להכין את הרולדות המגולגלות


והכל כך טעימות, עם מילוי תמרים ואגוזים.


רוצה להגיד לכם שזה פשוט וכייף אדיר, להתגבר על החששות ולהצליח לאפות עוגיות


ולקבל אין ספור תשבוחות...


רק שתדעו זו הפעם השנייה שהכנתי אותן לאור הביקוש הרב...


המתכון פשוט וקל אז למי שמעוניין לפנק את אוהביו ולהמתיק את יומם...

ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה !!!

מצורף כאן המתכון והתמונות המפרטות שלב אחרי שלב את הכנתו.


בהצלחה !!!!



מצרכים לכמות של כ- 4 רולדות





3-4 כוסות קמח (500 גרם)

200 גרם חמאה רכה מאוד (אני השתמשתי במרגרינה בטעם חמאה)

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

1/2 כוס מים פושרים (120 מ"ל)

אני הוספתי 3/4 כוס סוכר


למלית:


1 מיכל ממרח תמרים

1 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן



1 כוס אגוזי מלך קצוצים

להגשה: אבקת סוכר אופן ההכנה מחממים תנור ל-170 מעלות.


אופן ההכנה


   



תחילה יש לערבב את הקמח המנופה עם אבקת האפייה                                                           






















להוסיף את 3/4 כוס סוכר

























מוסיפים את הסוכר וניל

























מוסיפים את המרגרינה והמיים






















ומערבבים הכל עד ליצירת בצק אחיד

מחלקים ל -4 כדורים בינוניים
























פורסים נייר אפייה בתבנית ומקמחים מעט ואז מרדדים כל כדור 

במקביל ליצירת המלית מערבבים ממרח תמרים עם קינמון, או מרח 

חלבה אגוזי מלך וציפורן.






















מורחים את הבצק בממרח התמרים או בממרח החלבה. 






מגלגלים לגלילה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכינים 

מהכדור הנוסף עוד גלילה (ומהשאריות עוד אחת קטנה) באותו אופן. 





פורסים את הרולדות לפרוסות לפני האפייה 

אופים כ-35 דקות עד להזהבה. 










מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

אז מה אתם אומרים ? אהבתם ? 

אם כן פנקו גם אתם את אהובכם...



מאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger