יום רביעי, 16 בספטמבר 2015

כדורי סולת ממולאים בבשר לצד קוביות של דלעת ועלי סלרי המתכון המצולם כבר כאן...

בס"ד





כשהבעל מצונן הוא ממש כמו ילד, ילד שמצריך ממך המון תשומת לב.

קר לו והוא רוצה תבשיל שיחמם אותו, אז בכדי שיתחמם ויתחזק 

עשיתי "לילד הגדול שלי"(בעלי) וגם ליילדי תבשיל של קובה סולת עם

דלעת ועלי סלרי ואני רוצה לשתף אתכם במתכון לקובה

שהכנתי היום בפעם השנייה .

את המתכון קיבלתי מאימי ופשוט יצא טעים ברמות על ....

ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה !!!

אז תהנו והנה המתכון לפניכם וגם כמה תמונות אותנטיות מהסיר שלי

בהצלחה !!!!



מצרכים :

   
חצי קילו בשר טחון

חצי קילו סולת

5 גבעולי סלרי

חופן כוסברה

בצל גדול

רבע דלורית פרוסה 

פלפל שחור

בהרת(תבלין לקובה- לא הכרחי)

חצי כפית פלפל אדום

מלח

2 כפות גדולות רסק עגבניות

פפריקה מתוקה

2 כפות שמן


אופן ההכנה :

הכנת הבצק-
















לוקחים קערה ולתוכה מכניסים סולת וחצי כפית מלח.















מערבבים ויוצקים מים בהדרגה תוך עד תערובת גמישה

ונוחה לעיבוד(בערך כוס ורבע מים). 















לאחר מכן בוחשים עד לקבלת בצק אחיד ללא גושים, 

כעת נתחיל בהכנת המילוי.

הכנת המילוי-















קוצצים בצל דק,















קוצצים כוסברה דק















מערבבים היטב את הבשר ,

הכוסברה ,הבצל והתבלינים .

לאחר שהסולת מוכנה וגם המילוי מוכן















לשים את הבצק ומכינים 20 כדורי

בצק ומניחים על משטח משומן 

בתוך כל כדור בצק יוצרים שקע גדול עם האגודל ,

ממלאים כף מהתערובת של הבשר

ומהדקים בזהירות את הקצוות.

הכנת הרוטב-
















להכנת הרוטב דרוש סיר רחב שבתוכו 

שמים 2 כפות שמן,

2 כפות גדולות של רסק עגבניות

חצי כפית פפריקה מתוקה,

חצי כפית מלח.

חותכים את הדלעת לעיגולים,

מקצצים 3 עלי סלרי ומוסיפים לסיר.

ומוסיפים 7 כוסות מים, ואת הכל מרתיחים יחד.






בינתיים, הרוטב רותח בסיר ואליו מכניסים את כדורי הקובות.

על מנת לדעת שהקובות מוכנות,צריכים לראות אותן צפות בסיר.

כאשר הן צפות,מנמיכים את הגז ומשאירים את הסיר למשך 25 דקות.



והרי לכם התוצאה, אתם פשוט חייבים לנסות ....


מאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!


אתם מוזמנים לשתף אותי בתגובות איך הייתה החוויה...





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger